Spring naar de content
Voltooid
20/06/2024
15:00

VVMA seminar, evaluatie WAMCA: 'De toekomst van het collectief actierecht'

Met de naderende evaluatie van de WAMCA verkent de VVMA graag met haar leden de huidige stand van het collectief actierecht. Op donderdag 20 juni 2024 verwelkomt de VVMA u vanaf 15u00 op het kantoor van BarentsKrans, Lange Voorhout 3 in Den Haag. Wij verheugen ons op de bijdrage van een drietal sprekers die ‘collectief actierecht anno 2024’ vanuit verschillende invalshoeken zullen bespreken. Uiteraard sluiten wij de middag met een borrel af.

Datum en locatie:

20 juni 2024, kantoor van BarentsKrans in Den Haag.

 Programma:

  • 15.00 – Ontvangst
  • 15.30 - Opening ledenvergadering en algemene ledenvergadering (bestuursmededelingen)
  • 15.40 -  Presentatie William Schonewille, partner BarentsKrans:  'Een korte analyse van vier jaar WAMCA met het oog op de naderende Wamca evaluatie. Knelpunten en andere uitdagingen.'
  • 16.00 -  Presentatie Karlijn van Doorn, docent Tilburg Law School, Tilburg University, gepromoveerd op: "De mensen achter de grote getallen. Een empirisch-juridisch onderzoek naar de belangen van benadeelden in situaties van massaschade.” Houden massaschade-advocaten de juiste belangen wel in beeld? Aandachtspunten voor de WAMCA-evaluatie vanuit menselijk perspectief.
  • 16.20 - Presentatie Flip Wijers, partner Lemstra Van der Korst, bestuurslid VVMA: 'Procederen is leuk, oplossen is beter. Een verkenning van een alternatief voor het huidige WAMCA-traject'.
  • 17.00 – Borrel.

Indien je hierbij aanwezig wilt zijn, meld je dan aan per e-mail naar info@massaschadeadvocaten.nl.